Site Loader

SEMINARI: Els Herbaris històrics de l’Institut Botànic de Barcelona: un llegat antic, un recurs actual

 

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Laura Gavioli [Institut Botànic de Barcelona (IBB-CSIC-ICUB)] & Marta Pérez Azcárate (Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Itinerart)

Data: dimarts, 29 de gener de 2019, 12:00 hores

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


Què és un herbari històric? Quines són les seves característiques principals? Quins es conserven a l’Institut Botànic de Barcelona? En aquest seminari explicarem els tractaments als quals es van sotmetre en el passat i els estudis dels quals van ser objecte. Ens centrarem en les intervencions actuals com la restauració, el muntatge, el monitoratge, el condicionament, l’estudi, la informatització, l’escaneig i les anàlisis que se’n puguin derivar. Finalment intentarem identificar els reptes de futur d’aquestes col·leccions a través de les correctes tècniques de preservació, condicionament i posterior documentació per a facilitar-ne la consulta a través de la publicació web.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies