Site Loader

Xerrada: Els herbaris històrics

Museu Granollers

En aquesta xerrada descobrirem de mà de Laura Gavioli i Neus Ibáñez de l’Institut Botànic de Barcelona, com les llibretes de camp i correspondència catalogades en els arxius ens ajuden a documentar els herbaris històrics que es conserven a l’Institut Botànic de Barcelona.

Reconèixer lletres de les etiquetes, contrastar dates i localitats de les prospeccions o establir quins botànics s’intercanviaven exemplars són algunes de les tasques que Neus Ibáñez i Laura Gavioli han realitzat i estan realitzant en les seves tesis doctorals.

Durant la xerrada també es parlarà de l’herbari dels anys 1930s i 1940s que es conserva a la Biblioteca del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Aquest herbari va ser recopilat en els seus anys d’estudi per Antoni Jonch i Cuspinera, antic director del Zoo de Barcelona i fundador del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Data: 29 de novembre de 2018 de les 19:00 a les 21:00

Lloc: Biblioteca Antoni Jonch del Museu de Ciències Naturals de Granollers

 

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies