Site Loader

Planta’t al Botànic (Festa primavera 2018)

1681-NAT-JB-PLANTAT PRIMAVERA 2018-XARXES-CANVI DATA_facebook

Celebra l’arribada de la primavera al Jardí Botànic de Barcelona! El proper diumenge 13 de maig tindrà lloc el Planta’t, una jornada de portes obertes amb tallers, visites, xerrades i jocs gratuïts per a tota la família. Enguany, aquesta festa està dedicada a la sexualitat de les plantes.

1681-AF-NAT-JB-PLANTAT PRIMAVERA 2018-FLYER-5-digit-trz

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) no podia faltar a aquesta cita i organitzem tres visites guiades per a conèixer l’Institut i un taller:

 • Visita a l’herbari BC: on podreu conèixer la col·lecció de plantes de l’herbari d’aquest centre de recerca. Us explicarem com es gestionen aquestes col·leccions botàniques i el seu ús en la recerca científica. Podreu aprendre el procés de premsat, muntatge, etiquetatge i conservació dels plecs d’herbari. I també us mostrarem alguns dels herbaris històrics que conserva.  A càrrec de la Dra. Neus Nualart, conservadora de l’herbari.
 • Visita als laboratoris: on podreu veure de primera mà el seu equipament i funcionament i alhora conèixer la recerca que s’hi porta a terme. A càrrec de la Dra. Laia Barres, investigadora de l’IBB.
 • Visita al gabinet Salvador: on podreu conèixer el gabinet d’història natural de la família Salvador i la seva biblioteca. Els Salvador foren una família d’apotecaris que des de principis del s. XVII van reunir una important col·lecció d’objectes d’origen natural i artificial, amb l’objectiu de comprendre millor la natura. A càrrec de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (JBB).
 • Taller d’identificació de plantes: amb l’ajuda de lupes binoculars observerem algunes plantes típiques de la regió mediterrània i aprendrem a identificar-les. A càrrec de Laura Gavioli i la Dra. Beatriz Díaz, tècniques de l’herbari BC.

Tant les visites com el taller són de 45 minuts de durada i hi haurà tres torns al llarg del matí: a les 11:30h, 12:30h i 13:30h.

T’ho perdràs? No cal reservar prèviament!

Lloc: Jardí Botànic de Barcelona. Parc de Montjuïc, Barcelona

Data i horari: diumenge 13 de Maig, de 10 a 19 h

Organització: Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb la col·laboració de l’Àrea metropolitana de Barcelona, l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona

Més informació: https://museuciencies.cat/activitats/18-04_planta_t_al_botanic/ 

 

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «gener 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
        
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   
       

Butlletí de notícies