Site Loader

COL·LABORACIÓ ENTRE l’IBB i l’IBCAS

Per tercer any consecutiu s’ha mantingut la col·laboració entre l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) i el grup del Dr. Hongzhi Kong de l’Institut de Botànica de l’Acadèmia de Ciències de la Xina (IBCAS) en el que s’ha realitzat un tercer viatge de recol·lecció a Grècia. Aquesta és la continuació del projecte presentat en aquesta notícia, en el que ja es van realitzar dues primeres campanyes de recol·lecció els anys 2015 i 2016.

Enguany la zona prospectada ha inclòs la regió d’Àtica i la illa de Creta a més d’un viatge a les planes de Lleida durant el mes de maig. L’objectiu principal d’aquesta campanya ha estat herboritzar espècies dels gèneres Nigella i Garidella, tant plecs d’herbari com material deshidratat en gel de sílice. A més a més, sempre que ha estat possible també s’han recol·lectat llavors. S’han herboritzat 16 espècimens herboritzats que inclouen 6 espècies de Nigella, una espècie de Garidella i 6 espècies de la tribu de les Cardueae (Carthamus, Cynara…).

De tots els exemplars, s’ha enviat una mostra a l’Institut de Botànica de Pequín (IBCAS) i s’han recol·lectat duplicats amb l’objectiu d’enriquir l’herbari BC de l’IBB.

grecia

Nigella stricta (Creta, al nord de Moni Chrisoskalitissis) (Fotografia: Xu Yao)

grecia2

Detall de la flor de Garidella nigellastrum (Creta, península d’Akrotiri) (Fotografia: Xu Yao)

Autora: Roser Vilatersana

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies