Site Loader

Setmana de la Ciència 2016

carrusel_web_cartel L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que es celebra del 11 al 20 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per apropar la ciència a la ciutadania. Per una banda, s’organitzen tallers adreçats a estudiants de Batxillerat o Formació professional:
  • Sigues botànic per un dia: taller d’identificació de plantes:per a observar els caràcters morfològics que defineixen les famílies més representatives de la flora mediterrània i aprendre l’ús de claus dicotòmiques per a identificar espècies, a càrrec de Noemí Montes (divendres 11 de 10h a 11:30).
  • Com evolucionen les plantes?: per a conèixer com han evolucionat els caràcters morfològics i ecològics de les espècies a partir del seu ADN a càrrec de Daniel Vitales i Sara García (dimecres 16 de 10h a 14h).
2016-10-31_090809Per l’altra, els diumenges 13 i 20 de novembre es portaran a terme diferents activitats adreçades al públic en general coincidint amb una jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Barcelona:
  • Col·leccions, recerca i conservació de la biodiversitat: per a conèixer la influència de l’activitat humana en la vida silvestre i plantejar quines accions estan al nostre abast per a protegir-la, a càrrec d’Eulàlia Garcia-Franquesa, cap de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Neus Nualart, conservadora de l’herbari.
  • Visita guiada a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB): laboratoris i herbari: per a conèixer de primera mà aquest centre de recerca botànica a càrrec de Mª Luisa Gutiérrez, tècnica de laboratori i Neus Nualart, conservadora de l’herbari (diumenge 13 a les 13h, adults).
  • Sigues botànic per un dia: taller d’identificació de plantes: per a observar sota la lupa els caràcters morfològics d’algunes plantes representatives de la flora mediterrània, a càrrec de Noemí Montes (diumenge 20 de 11h a 11:40 i de 12:00 a 12:40, famílies a partir de 8 anys).
  • Visita guiada al Gabinet Salvador i la seva biblioteca: per a conèixer aquest tresor  del patrimoni científic de la ciutat, a càrrec de Neus Ibáñez, conservadora del Gabinet i Karina Barros, responsable de la biblioteca (diumenge 20 a les 12h i 13h, adults).
Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat. La organització és a càrrec de l’IBB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el grup de recerca consolidat Zoological Systematics and Evolution.69_nuevo

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies