Site Loader

1a Jornada Gastronòmica de les plantes oblidades

La Universitat de Barcelona i el col·lectiu Eixarcolant celebren un projecte innovador i  transformador, amb el qual volen projectar vers el futur un coneixement ancestral abandonat i menystingut d’algunes plantes. L’objectiu de la jornada és precisament el de recuperar les sensacions, gustos, aromes i textures que experimentaven aquests joves, que ara ja són avis, quan recollien les mal anomenades “males herbes” per fer coses tant simples però alhora tant bones i saludables com una amanida, una truita, una infusió o un licor de sobretaula. Data: 12 de març de 2016 Lloc: Igualada, Espai Cívic Centre i zona exterior (C/Trinitat, nº 12) 2016-03-08_091112 Activitats:
  • Tasts: infusions, amanides, cuina silvestre, condiments, begudes. Tots ells amb els plantes silvestres com a protagonistes.
  • Activitats infantils: perquè els més petits de la casa també puguin gaudir tot descobrint les infinites possibilitat que ofereixen els materials vegetals com a elements de joc.
  • Xerrades i tallers: experts en la matèria realitzaran xerrades i tallers relacionats amb cadascun dels tasts per tal que pugueu saber com utilitzar les plantes silvestres.
  • Taula rodona: es parlarà sobre el model agroalimentari que volem i el paper que hi poden tenir les plantes silvestres. Hi participen diversos membres del grup EtnoBioFic (Institut Botànic de Barcelona – Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona)
  • Dinar: a base de productes de proximitat i plantes silvestres. Només per 7,5 euros pels participants de la Jornada.
  • Fira de productes silvestres
Totes les activitats són gratuïtes excepte el dinar. Les inscripcions cal adreçar-les a Eixarcolant. Consulteu el programa complet aquí.  

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies