Site Loader

SEMINARI: Al voltant de la col·lecció Salvador. Tasca feta, treballs en marxa i perspectives de futur

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Dr. José Pardo-Tomás, investigador científic del CSIC a la Institució Milà i Fontanals

Data: Dimarts 24 de febrer 2014, 12:00 hores.

Lloc: Sala Salvador de l’IBB.


RESUM

Ara fa poc més de 77 anys, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la incorporació de la Col·lecció Salvador a l’Institut Botànic per tal d’evitar que “pugui córrer el risc de sofrir perjudici o de perdre’s, i que continuï, com fins ara, sostret a l’estudi i consulta”.

Ara fa poc més de 2 mesos, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava la declaració de la Col·lecció Salvador com a “bé cultural d’interès nacional”, la qual atorga el màxim nivell de protecció legal als béns del nostre patrimoni cultural que assoleixen aquesta consideració legal.

Entre una i altra data, s’ha recorregut un llarg camí ple d’històries interessants i relativament desconegudes. La intenció del seminari és presentar-ne un breu panorama d’aquesta història, però posant l’èmfasi en les tasques fetes o en marxa al voltant del projecte Salvadoriana, així com debatre les perspectives de futur que la Col·lecció ofereix, tant en el camp de la recerca històrica i científica com en el camp de la comunicació i la divulgació del patrimoni científic.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «abril 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
       
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   

Butlletí de notícies