Facebook Twitter Instagram Youtube

Setmana de la cienciaL’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa activament en la Setmana de la Ciència, una fita anual celebrada al mes de novembre a la majoria de països europeus al que en cada edició se sumen nous centres i investigadors.

La Setmana de la Ciència és una de les iniciatives més importants de divulgació científica. La seva característica principal és que les institucions i centres d’investigació obren les portes durant dues setmanes per a què la ciutadania conegui els últims avenços en ciència i les principals línies de recerca que els científics estan desenvolupant. La Setmana busca que el gran públic accedeixi als espais on es desenvolupa el coneixement científic, entrant en contacte directe amb els laboratoris i els investigadors. Hi tenen cabuda tots els formats: tallers, exposicions, visites guiades i jornades de portes obertes, trobades entre joves i investigadors, cafès científics, debats, conferències, espectacles, etc. A Catalunya, la Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Durant la Setmana de la Ciència, a l’IBB es realitzen jornades de portes obertes i tallers d’identificació de plantes i d’observació d’estructures vegetals a nivell microscòpic. La informació d’aquestes activitats apareix a l’agenda de l’IBB a l’octubre, uns dies abans de la celebració de la Setmana. A la secció de notícies consultar les cròniques de les edicions 2014 i 2015.