Facebook Twitter Instagram Youtube

Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-UPC)
Membres de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) i del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia-Unitat associada CSIC de la Universitat de Barcelona (UB) imparteixen docència al grau interuniversitari UB-UPC, presentant la classificació dels productes elaborada per la Unitat UB-Bullipèdia de la qual participen com a experts.

El grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques ofereix un programa formatiu que permet proporcionar a la societat, a l’empresa alimentària i al sector de la restauració els perfils professionals necessaris per a fer front als reptes i a les oportunitats de futur del sector de la gastronomia i la restauració. Aquest grau constitueix una oferta acadèmica que abasta els camps de l’agroalimentació, la nutrició i la salut, la tecnologia dels aliments, el turisme, l’hoteleria i la gastronomia. En el disseny del grau han participat rellevants cuiners i professionals del sector, així com de la indústria gastronòmica i de l’alimentació.

Es tracta del primer grau interuniversitari en Ciències Culinàries i Gastronòmiques de l’Estat, i és liderat per dues universitats públiques: la UB i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El grau és impartit per l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB i inclou formació específica al Campus de l’Alimentació de Torribera (Facultat de Farmàcia, UB), a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) i

als espais de la Fundació Alícia. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

En aquest mateix Campus de l’Alimentació del 29 de juny al 24 de juliol de 2015 també s’ha ofert un curs d’extensió Universitària sobre Cuina i Ciència on l’IBB hi ha participat amb els Drs. Teresa Garnatje i Joan Vallés com a professors especialistes en la classificació dels productes no elaborats i explicant la relació entre l’etnobotànica i la cuina. (pdf)