Facebook Twitter Instagram Youtube

Cursos per a professors de secundària (Curs-Taller de Col·leccionisme a la Salvadoriana)L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) i la Institució Milà i Fontanals (IMF) ofereixen un curs per a professors de secundària sobre el col·leccionisme com a pràctica científica.

Aprofitant l’exposició Salvadoriana es vol donar a conèixer un patrimoni únic de la ciutat i de gran valor científic com és el gabinet de curiositats de la família Salvador. La recerca conjunta desenvolupada per l’IBB i la IMF permet parlar de botànica, d’història de la ciència i de la ciutat d’una manera interdisciplinària, constituint un atractiu per explicar ciència a l’aula. L’activitat combina la visita a l’exposició amb un taller pràctic i està pensada per a ser reproduïda a l’aula.

Des de fa una dècada, l’IBB i la IMF han desenvolupat un treball cooperatiu en torn a la catalogació, restauració, conservació i difusió de la col·lecció Salvador, un tresor poc conegut del patrimoni científic de la ciutat. L’objectiu d’aquest taller és:

– donar a conèixer el Gabinet Salvador (segles XVII i XVIII), posar-lo en el seu context històric i explicar com s’ha conservat i ha arribat fins als nostres dies.

– explicar com rescatar, preservar i valoritzar el patrimoni científic per a convertir-lo en una eina de coneixement del passat i del present.

– fer comprensible com ha canviat el coneixement de la natura amb el temps.

– oferir recursos per a introduir el patrimoni i la història de la ciència a l’aula.

Aquesta activitat forma part de les activitats del CSIC dins del Programa de Formació Científica, Tecnològica i Matemàtica (CTM) del Servei d’Innovació i Formació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Podeu veure la informació completa d’aquest curs-taller en aquest enllaç. Per a noves edicions d’aquesta activitat contacteu amb Laura Valls (Unitat de Cultura Científica. Delegació del CSIC a Catalunya)