Facebook Twitter Instagram Youtube

Cursos, tallers i excursions
Cursos organitzats per membres de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) sobre diverses temàtiques i dirigits a diferents públics. Alguns s’imparteixen a la seu de l’IBB i d’altres a diferents localitzacions.

Actualment s’ofereixen cursos, tallers i excursions d’etnobotànica gestionats a través d’ Etnobotcat. Aquest és un grup de biòlegs, ambientòlegs, farmacèutics i filòlegs vinculats al grup de recerca EtnoBioFIC del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB) i a l’IBB. El seu interès és la investigació i la difusió de l’etnobotànica en terres de llengua catalana i l’estudi de les relacions dinàmiques entre plantes i persones.

Els cursos d’etnobotànica a la ciutat permeten descobrir Barcelona i rodalies a través de les plantes. Són cursos teoricopràctics d’etnobotànica a l’àrea metropolitana dissenyats especialment per a persones que vulguin conèixer el món de les plantes des de diferents perspectives. S’hi inclouen activitats als mercats, parcs i jardins; les plantes en l’arquitectura, l’art, i la gastronomia; espais agrícoles urbans, i d’altres. Actualment s’ofereix el següent curs:

  • Descobrim Barcelona a través de les plantes i les cultures

Els tallers d’etnobotànica aplicada donen a conèixer diferents aspectes de les relacions entre les plantes i les persones amb activitats pràctiques i coneixements teòrics. Aquests tallers es realitzen a l’IBB. Durant el 2015 es van oferir els següents cursos:

  • Mercats de Barcelona i plantes exòtiques
  • Gintònics i plantes
  • Plantes remeieres per la nostra pell
  • Plantes tintòries a l’abast de tothom
  • Elaboració de licors

Les excursions per Barcelona es fan a indrets amb interès etnobotànic a la ciutat, com els Jardins de Pedralbes o els mercats de Nadal.