Site Loader

II Fòrum internacional HerbArt: art i ciència en confluència

Data: 15 i 16 de juliol de 2021

Hora: de 15:30 a 18:00 hores

Lloc: Aula magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona

Cal inscripció prèvia

Modalitat: es podrà optar per l’assistència presencial o telemàtica


Les activitats i els pensaments científics i humanístics viuen en una oposició constant que fa que, avui dia segueixin separats, constituint un problema en el progrés de la societat humana. Des de l’equip Universitat de Barcelona-Institut Botànic de Barcelona, ja fa temps que intenten trencar aquest mur entre ambdues àrees culturals. L’any 2019 van organitzar unes jornades internacionals entre científics i artistes i l’experiència va ser tan positiva que els va portar a coparticipar en el projecte europeu «Roots & Seeds. Biodiversity Crisis and Plant Resistance»* on s’emmarca el fòrum.

La producció artística, des de les seves implicacions socials i culturals, ha situat el diàleg de l’art i la ciència com una forma de qüestionar i analitzar mitjançant nous llenguatges del món contemporani. I el mètode científic en diàleg amb l’anàlisi i l’expressió artístiques tenen un gran potencial creatiu per activar nous canals de comunicació i legitimar un discurs crític i transformador.
El col·lapse funcional del nostre planeta pot esdevenir el motiu pel qual les arts i la ciència puguin trobar-se per a treballar conjuntament. I el «II Fòrum internacional HerbArt: art i ciència en confluència» respon a la necessitat d’explorar espais híbrids en la intersecció de les arts i les ciències.

Al fòrum es tractaran temàtiques relacionades amb les plantes invasores, els canvis en els sistemes de producció agrícola i l’impacte humà, la pèrdua de biodiversitat i la noció de preservació, les col·laboracions interdiciplinàries i l’art com a forma de transmissió del coneixement científic entre d’altres. Entre les ponències que tindran lloc durant dijous i divendres dues estaran conduïdes per investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona:

    • Etnobotànica: una ciència de resiliència a càrrec de la Dra. Airy Gras (dijous)
    • Estratègies de resiliència genòmica en plantes a càrrec del Dr. Daniel Vitales (divendres)

Durant el fòrum també hi ha programada la visita a l’exposició «Herbart: botànica i creació artística» a la seu de la Universitat de Barcelona i de l’Institut d’Estudis Catalans.

Podeu trobar més informació i el programa complet en aquest enllaç.

 

* Roots & Seeds. Biodiversity Crisis and Plant Resistance (BioXXI, 616712-CREA-1-2020-1-ES-CULT-COOP1), és un projecte de la Fundació Quo Artis (Barcelona), Leonardo/ OLATS (París) i Ars Electronica (Linz).

Nomenclatural type catalogue

Events

  • - First Cannabis Genomics Conference
  • «March 2024»
    MonTueWedThuFriSatSun
        
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
    *
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31