Site Loader

PUBLICACIÓ DE LA MEMÒRIA DE 2016 DE L’IBB

Un any més, l’ Institut Botànic de Barcelona (IBB) publica la memòria amb l’anàlisi de totes les activitats i serveis que ha dut a terme. En aquesta memòria es pot observar que el 2016 ha estat un any notable. Destaquen les seves publicacions científiques: foto_memoria
    • 24 articles a revistes incloses al SCI
    • 13 articles a revistes no incloses al SCI
    • 3 capítols de llibres
    • 20 comunicacions orals presentades a congressos o seminaris
    • 7 pòsters presentats a congressos
    • 10 publicacions en línia
La publicació del volum 35 de la històrica revista Collectanea Botanica inclou articles tant rellevants com per exemple “Catàleg i valoració de les plantes aquàtiques de l’estany de Sils (La Selva, Catalunya)” o “Noves aportacions al coneixement de la flora al·lòctona de la comarca del Baix Llobregat (Catalunya, Espanya)”, entre d’altres.

A més, durant el 2016 s’han realitzat 9 seminaris científics i s’ha presentat una tesi doctoral, tres treballs de final de Màster, dos projectes de fi de grau i quatre tutories de pràctiques.

Per altra banda, s’ha participat en diferents activitats de ciència ciutadana com  la Setmana de la Ciència, l’Espai Ciència del Saló de l’Ensenyament, el BioblitzBcn o el Planta’t. A més, s’han impartit dos tallers en l’Escolab 2016.

En relació a la biblioteca i l’arxiu, és destacable:

– La continuació de les tasques de digitalització emmarcades dins del projecte Barcelona Open Challenge de documents del Gabinet Salvador.

– La incorporació d’un nou fons fotogràfic gràcies a la donació d’Evarist Munné de diapositives i fotografies de nombrosos jardins botànics europeus.

Pel que fa a l’herbari, s’ha continuat amb les tasques de la col·lecció (informatització, muntatge i digitalització dels plecs). A finals de 2016 s’han superat els 130.000 registres informàtics de plecs, la qual cosa representa un 16,7% del total de l’herbari.

Per últim, després de dos anys de duració, el 4 d’abril de 2016 s’ha clausurat amb gran èxit l’exposició Salvadoriana. Aquesta exposició, sobre el Gabinet de la Família Salvador (segles XVII i XVIII) ha estat visitada per 2690 persones, de les quals 2462 eren visites individuals i 228 eren visites de grups d’estudiants.

Autora: Pilar Bayón

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  • - First Cannabis Genomics Conference
  • «març 2024»
    DlDtDcDjDvDsDg
        
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
    *
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31
     

Butlletí de notícies