Altres activitats docents

 
Organització de cursos
 

Cursos organitzats per membres de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) sobre diverses temàtiques i dirigits a diferents públics. Alguns s’imparteixen a la seu de l’IBB i altres en diferents localitzacions.

  • Care and Management of Natural History Collections: curs de postgrau coorganitzat juntament amb l’empresa Transmitting Science i l’Institut Català de Paleontologia M. Crusafont i dirigit a tècnics, conservadors i investigadors interessats en conèixer la conservació i la gestió de les col·leccions dels museus de ciències naturals. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.
  • Introduction to Next Generation Sequencing: applications in ecology and evolution: curs de postgrau organitzat en col·laboració amb la Universidad Rey Juan Carlos i el recolzament de la Fundación General CSIC i dirigit a graduats, postgraduats i estudiants de doctorat de Biologia i ciències afins, interessats en conèixer el potencial que s’està desenvolupant amb les noves tècniques de seqüenciació massiva. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.
Gaudir UB
  • Actualment s’ofereixen cursos de el programa Gaudir UB de la Universitat de Barcelona des de l’IBB. Són cursos que relacionen la botànica, i especialment l’etnobotànica, amb la cuina i la gastronomia, fent especial èmfasi en les diverses maneres de vida associats a les plantes alimentàries i les creences al voltant de l’alimentació.
  • Van dirigits tant a professionals com a tot aquell interessat en la botànica i en la gastronomia.
Participació en tribunals
 

L’IBB participa en diversos esdeveniments per la valoració de treballs i projectes.

Exporecerca Jove
  • Investigadors de l’IBB participen regularment en aquest esdeveniment des de 2015. Es tracta d’una mostra de treballs de recerca de joves de 12 a 30 anys. Normalment reuneix més de 200 persones i compta cada any amb la participació d’estudiants estrangers.
  • Els objectius principals que es persegueixen són afavorir la recerca entre els joves, l’intercanvi d’experiències i el coneixement, així com potenciar la participació en aquesta i altres fires i congressos d’àmbit nacional i internacional.
  • El jurat que avalua els treballs exposats, està constituït per professionals procedents de centres de recerca, del món universitari, de l’ensenyament secundari i del món empresarial. Personal investigador de diverses institucions del CSIC, entre ells l’IBB, hi participen com a jurat.
  • Per a més informació consultar la pàgina de MAGMA.
Patchwork evolutiu
  • L’IBB participa també des de l’any 2019 en la jornada de Patchwork evolutiu organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB). És un projecte de col·laboració entre centres educatius i el MCNB al voltant de la teoria de l’evolució. Es realitzen dues accions al museu: un taller sobre evolució per obrir la investigació i un congrés per donar a conèixer les investigacions desenvolupades, on els estudiants presenten els resultats dels seus treballs en format pòster.
  • Es realitza a principis de febrer, coincidint amb l’aniversari del naixement de Charles Darwin. L’IBB hi participa valorant els pòsters relacionats amb la botànica enviats pels alumnes d’ESO.
  • Es poden fer les reserves de l’activitat en aquest enllaç.
Inspiraciència
  • També des de l’any 2017 l’IBB participa en el certamen Inspiraciència, una iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica, com un espai obert per pensar i imaginar la ciència des de la ficció. El seu objectiu és fomentar l’acostament al pensament científic, de forma lliure i personal, a través de la creació literària. L’IBB participa valorant els relats científics enviats al concurs.
  • Per enviar els relats  cal accedir a aquesta pàgina, normalment el límit per enviar els relats és fins a principis de juny.