Facebook Twitter Instagram Youtube

Formació d’investigadors
A l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) es fan també tasques formatives d’investigadors a diferents nivells. Des del 1992 participa en programes universitaris de Doctorat i Màster (principalment amb alumnes de la Universitat de Barcelona, UB, i de la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB), havent contribuït a la formació de més d’una vintena de doctors (co-dirigint tesis doctorals en molts casos).

La participació és a nivell teoricopràctic formant investigadors als laboratoris on aprenen tècniques de biologia molecular (PCR, seqüenciació, clonatge de DNA, AFLPs o microsatèl·lits, entre d’altres) i citogenètica (cariologia clàssica, hibridació in situ fluorescent), i a l’herbari, on se’ls ensenya a gestionar i analitzar els plecs d’herbari depenent de l’objecte d’estudi i del seu estat de conservació. A banda d’estudiants de màster i de doctorat, s’han acollit investigadors procedents d’altres països per a realitzar estades de recerca o post-doctorats. Entre d’altres, ens han visitat investigadors d’Àustria, Algèria, Argentina, França, Índia, Iran, Itàlia, Polònia, Marroc, Pakistan, Turquia, Ucraïna i Xina.

Podeu consultar les publicacions derivades d’aquesta participació en els diferents nivells de formació d’investigadors en els següents enllaços: laboratori / herbari.

A nivell teòric, molts dels investigadors de l’IBB col·laboren o han col·laborat en els plans d’estudi d’assignatures dels graus de Biologia i Farmàcia, impartint docència relacionada amb la Botànica, la Biosistemàtica de Plantes o la Gestió de la Biodiversitat, entre d’altres.   

Els investigadors estan oberts a participar en les assignatures de treball de final de màster així com en la co-direcció de tesis doctorals de programes relacionats amb la Biodiversitat de Plantes, com per exemple els Màsters de Biodiversitat (UB), Agrobiologia Ambiental (UB), Genètica i Genòmica  (UB) i Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat (UAB). També en programes Erasmus Mundus relacionats amb la biodiversitat de plantes. Per a més informació podeu contactar en aquesta adreça: infoibb@csic.es.