Facebook Twitter Instagram Youtube

EscolabL’EscoLab és una iniciativa del Programa Barcelona Ciència de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Programa de Cultura Científica de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diverses activitats.

El món de la recerca és complex però també absolutament fascinant, i és per això que es vol convidar a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius a descobrir-lo. S’ofereixen més de 100 propostes diferents de la mà d’investigadors de 50 laboratoris o departaments de recerca. Les activitats consisteixen en tallers o visites que permeten veure la gran diversitat de laboratoris que existeix i entrar en contacte directe amb els seus equips multidisciplinaris i les seves línies de recerca.

El 21 d’abril de 2015 l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) hi va participar per primera vegada oferint una activitat dirigida pels Drs. Juan José Aldasoro i Marisa Alarcón sobre l’evolució vegetal a partir d’informació de plantes que poden trobar-se al Jardí Botànic de Barcelona (JBB) i dels seus caràcters. Utilitzant una base de dades genètiques al web (GenBank), s’han descarregat seqüències de diferents marcadors de les plantes que s’han vist al jardí i a l’herbari i s’ha construït un arbre filogenètic que indica les relacions entre les espècies. A més, també s’han explicat adaptacions de les plantes a l’atac dels insectes.