Facebook Twitter Instagram Youtube

Cursos Gaudir UB




Actualment el curs Gaudir UB que s’ofereix des de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) és el de Botànica gastronòmica i culinària (inclosa una sessió a càrrec de Carme Ruscalleda, Iolanda Bustos i Pere Planagumà). Es tracta d’una iniciativa de la Universitat de Barcelona on s’explica quines plantes mengem i bevem, d’on vénen i com s’usen. S’han fet dos cursos trimestrals de 20 hores cadascun. Es tracta d’un curs teoricopràctic que relaciona la botànica i, especialment l’etnobotànica, amb la cuina i la gastronomia fent un èmfasi especial en les plantes silvestres i races locals, passant per l’explicació dels centres d’origen de les plantes. De les dues sessions pràctiques previstes, una és una pràctica culinària utilitzant algunes de les plantes estudiades durant el curs, i l’altra consisteix en una sessió de treball de camp en la qual es recullen algunes plantes i es realitza una entrevista etnobotànica.

Aquest curs va adreçat tant a professionals com a alumnes que estiguin interessats en la botànica i en la cuina i la gastronomia, així com al públic en general. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.