Site Loader

SEMINARI: El cas d’estudi de Kalanchoe × houghtonii: un híbrid artificial d’èxit com a planta invasora global

Cicle de seminaris IBB Ponents: Carlos Gómez Bellver, Jordi López Pujol & Neus Nualart (Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB) – Universitat de Barcelona) Data: dimarts, 7 de maig de 2019, 12:00 hores Lloc: Sala Salvador de l’IBB
Les espècies al·lòctones invasores es consideren actualment una de les principals amenaces per a la biodiversitat mundial. Una de les plantes invasores que es troba en gran expansió en els últims temps és Kalanchoe × houghtonii (Crassulaceae), un híbrid artificial creat als anys 30 als Estats Units entre K. daigremontiana i K. tubiflora, dues espècies endèmiques de Madagascar. Gràcies a la seva gran capacitat colonitzadora, Kalanchoe × houghtonii va escapar del cultiu i es va estendre ràpidament a moltes parts del món, encara que el seu abast real no és ben conegut. Això és degut a la manca d’una descripció formal no apareguda fins als últims temps (2006) i a la forta similitud morfològica amb un dels seus parentals (K. daigremontiana). En aquest seminari explicarem un estudi portat a terme amb els objectius de (1) delimitar l’actual àrea de distribució de K. × houghtonii a escala global recopilant i validant totes les cites, (2) seguir la seva colonització al llarg dels anys i (3) veure com pot evolucionar la seva distribució amb estudis de modelització de nínxol ecològic.  

Filtrar entrades

Butlletí de notícies

Esdeveniments

  «desembre 2020»
  DlDtDcDjDvDsDg
   
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31