Site Loader

VIII Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana

Els passats 3, 4 i 5 de juny es van realitzar a Ciutadella, Menorca, les VIII Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana, organitzades per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona -UB- (amb la coordinació del grup de recerca en etnobotànica de la UB i l’Institut Botànic de Barcelona, EtnoBioFic) i l’Institut Menorquí d’Estudis. Al llarg d’aquests tres dies una setantena d’assistents van poder intercanviar idees i gaudir de les trenta comunicacions que s’hi van presentar.

Després d’un acte inaugural presidit per l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila,  les jornades es van iniciar amb una ponència a càrrec del naturalista Marc Moll, gran coneixedor de les plantes útils de l’illa de Menorca. Tot seguit vam poder gaudir de la projecció del documental “Abelles i mel” d’Antoni Salvador Caules, curtmetratge guanyador de la II biennal Videobosco, i una posterior degustació de productes locals elaborats amb mel, així com d’altres delícies menorquines.

Jornades

Inauguració de les jornades

 

Durant el dissabte es van poder escoltar comunicacions tan variades com “Relacions entre plantes i assentaments a l’Illa de Menorca”, “L’ús de la saragatona en perruqueria a Amposta (Delta de l’Ebre) als anys 1950-60” o “Cultiu de plantes silvestres utilitzades tradicionalment en alimentació”, totes elles agrupades en tres blocs: Etnobotànica: art, literatura i historia; Etnobotànica general i El futur de l’etnobotànica.

El diumenge es va dur a terme una excursió des de Ferreries al barranc d’Algendar pel Camí Reial, sota el guiatge sobre plantes, noms, usos i gestió del botànic Pere Fraga. Finalment es van clausurar les Jornades amb un dinar de cloenda, amb amanida, carn ecològica, pa de blat xeixa (una raça local), vi de la terra de Ferreries i coques dolces menorquines diverses.

excursió2 excursió

Un parell d’imatges de la sortida de diumenge

 

El comitè organitzador fa una valoració molt positiva d’aquestes VIII Jornades d’Etnobotànica en Llengua Catalana i posa fil i agulla per a la realització de la seva propera edició el 2018.

 

Autora: Airy Gras

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  • - First Cannabis Genomics Conference
  • «març 2024»
    DlDtDcDjDvDsDg
        
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
    *
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31
     

Butlletí de notícies