Site Loader

Llibre “El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter”

Portada-Vol6

La Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis, nascuda de la col·laboració entre la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, impulsa un nou volum de la col·lecció “Recerca i Territori”. Aquesta col·lecció va néixer amb el propòsit de publicar treballs que aportin coneixements que tinguin a veure amb l’entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i, a més, ho fa amb la intenció d’extreure un profit que, des d’un punt de vista aplicat, pugui ajudar a millorar diversos aspectes de la gestió del parc.

El sisè volum de la sèrie “Recerca i Territori”, El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter, és un estudi monogràfic dut a terme per autors reconeguts que porten una trajectòria llarga treballant-hi. El llibre tracta la flora vascular i les criptògames d’aquesta zona. Així, es recull el coneixement relacionat no només amb els organismes vegetals, sinó també amb els fongs i líquens, que tradicionalment s’han tractat dins de la botànica.

La obra s’aborda des de dos punts de vista: d’una banda intenta recollir tot el que es coneix sobre les espècies i els hàbitats presents a la zona. De l’altra, busca analitzar aquelles espècies i hàbitats que resulten singulars, destacant els esforços de gestió que s’han realitzat i que cal realitzar per a la seva conservació. També inclou aquelles espècies al·lòctones amb capacitat invasora i els criteris per al seu control. Aquest llibre busca agrupar el coneixement sobre aquesta matèria i es vol convertir en una eina útil per als gestors d’aquests espais i d’altres espais similars.

Aquest volum es va presentar el passat 6 de març, en el marc de les III Jornades Recerca i Territori, destinades a debatre aspectes concrets del patrimoni natural i de la seva gestió. Les temàtiques que es van a tractar van ser la gestió i conservació del poblament vegetal, des del seguiment i l’estat de conservació de la flora singular, fins a la planificació i gestió dels hàbitats.

El poblament vegetal i els hàbitats del massís del Montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter està editat per Lluís Vilar i Xavier Quintana i, en la redacció del manuscrit, ha participat la Dra. Diana Muñiz, investigadora de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB).

llibreMontgri

Autora: Diana Muñiz

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  • - First Cannabis Genomics Conference
  • «març 2024»
    DlDtDcDjDvDsDg
        
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
    *
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31
     

Butlletí de notícies