Site Loader

ATLES DE LA FLORA DELS PIRINEUS

logo-interreg-poctefa-rgb pirineus1

L’Atles de la flora dels Pirineus, projecte en el qual ha participat l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), ja està disponible a Internet per a tothom que el vulgui consultar. Aquest portal s’ha elaborat en el marc del projecte de recerca de l’Observatori Pirenaic del Canvi Climàtic (OPCC) finançat per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) a través del programa europeu POCTEFA. Han estat dos anys de treball intens dels diferents equips i han participat més de 40 investigadors tal com ja s’apuntava a l’article de la Brolla del juliol de 2012.

Aquest Atles permet la consulta de les més de 4.000 espècies presents a la serralada pirinenca i és consultable en línia en dos llocs web:

    • http://www.florapyrenaea.com: conté fitxes descriptives dels tàxons amb informació sobre el seu nom científic i popular, hàbitat i preferències ecològiques, rang altitudinal, distribució global a Europa i als Pirineus i comentaris sobre la seva morfologia. També inclou dibuixos i fotografies per a il·lustrar cada planta.
    • http://www.atlasflorapyrenaea.org: conté mapes de distribució de cada tàxon elaborats a partir de les cites procedents de les bases de dades de les institucions participants. L’Atles conté un total de dos milions de cites.
pirineus2

Per a més informació sobre els objectius assolits i els resultats obtinguts podeu consultar l’article publicat al Butlletí de l’Asocación de Herbarios Ibero-Macaronésicos (AHIM). Per altra banda, el diari El País va fer ressò d’aquest Atles des d’un punt de vista més divulgatiu en un article publicat el 25 de novembre on s’indicava que era el primer atles d’aquesta serralada, un dels ecosistemes més rics d’Europa.

Si voleu contribuir a aquesta nova base de dades, podeu enviar fotografies o dibuixos, tant de les plantes com de detalls o aportar noves cites que permetin completar els mapes de distribució, al següent correu electrònic: biodiversidad@ipe.csic.es.

Autora: Neus Nualart

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  • - First Cannabis Genomics Conference
  • «març 2024»
    DlDtDcDjDvDsDg
        
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
    *
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31
     

Butlletí de notícies